(Bilde: Apple)

Utviklere får ikke tilgang til iPhones fingerskanner

Apple lover at systemet er trygt.

I går kveld viste Apple stolt frem sin nyeste toppmodell iPhone 5S. Ikke overraskende viste det seg at telefonen er utstyrt med en fingeravtrykksleser, godt skjult i mobilens hjemknapp. 

Bare for Apple

For å gjøre det klinkende klart for alle at fingeravtrykkene dine vil være trygt lagret, poengterte Apples markedssjef Phil Schiller at fingeravtrykksleseren ikke vil være tilgjengelig å bruke for utviklere. Det betyr at tredjepartsprogrammer ikke vil kunne bruke sensoren for å identifisere deg.

Dataen sensoren tar opp vil kun lagres lokalt på mobiltelefonen, og holdes borte fra både Apples servere og skylagringstjenesten iCloud. 

Sikkerhetsfokus

Det er ikke uten grunn at Apple har gjort sensoren så sikret, og gjorde et stort poeng ut av det på pressekonferansen. Etter sommerens NSA-avsløringer og PRISM-programmet i USA, har mange fått øynene opp for hvor mye persondata som den amerikanske etterretningstjenesten i teorien har tilgang til.

Selv smartmobiler kan bli hacket av NSA, og skylagring av noe så personlig som fingeravtrykk er neppe et sjakktrekk. 

Men, selv om tredjepartsutviklere ikke får mulighet til å bruke sensoren, vil den antageligvis fortsatt kunne brukes i tredjepartsprogrammer for å skrive inn passord. Apple har tross alt annonsert at de jobber med en iOS-versjon av den populære nøkkelringtjenesten de har på OS X, som lagrer alle passordene dine. 

Fikk du ikke med deg gårsdagens lansering? 
Endelig er den her: Slik er iPhone 5S »

(Kilde: Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen