Utvikler verdens mest effektive solceller
Teknofil

Utvikler verdens mest effektive solceller

Solenergi er forsåvidt en god idé, men det er bare ett problem – det er fremdeles lite effektivt i forhold til andre energikilder. Heldigvis liker mennesker å gjøre teknologiske fremskritt, og nå har Japan og Europa annonsert at de vil jobbe sammen for å utvikle verdens mest effektive solceller i løpet av de neste fire årene.

Det er organisasjonene New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) fra Japan og Europakommisjonen fra EU som står bak denne uttalelsen. Målet er å nå verdens høyeste effektivitet på omdannelse av fotoelektrisk energi på minst 45 prosent.

Lenge igjen

Selv om den grunnleggende teknologien skal bli utviklet innen fire år, vil det ikke være mulig å benytte seg av energien i praksis før 2025. Kommersialisering av solcellene til massivt forbruk vil ta ytterligere fem år å realisere, hevder NEDO.

Prosjektet er ventet å koste minst 83 millioner kroner, hvorav Japan står for 43 millioner. Involverte selskaper og organisasjoner fra Japan inkluderer Toyota, Sharp og Universitetet i Tokyo. Organisasjoner fra Tyskland, Storbritannia, Italia, Spania og Frankrike vil delta fra Europa.

Les den offisielle annonseringen her.

(Kilde: CrunchGear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen