Utvikler skriver uten blekk


Illustrasjonsbilde

Xerox utvikler nå en ny type skriverteknologi som vil gjøre blekkløse skrivere mulige. Riktignok har slike skrivere eksistert en god stund - laser- og varmeskrivere er to eksempler.

Det mest spennende med teknologien som Xerox utvikler er imidlertid ikke selve konseptet med blekkløs skriver, men papiret. Papirtypen som utvikles kan brukes mange ganger - hver gang man vil bruke et papir på nytt kan den forrige teksten fjernes.

Papiret har fotokromiske elementer som blir mørkere når de blir utsatt for UV-lys. Skriverens blekkpatron er byttet ut med et UV-lys som skriver på papiret. Selv om Xerox er svært tidlig i utviklingsprosessen har de klart å bruke hvert ark rundt 50 ganger.

Et stort problem er imidlertid at teksten på papiret automatisk går bort i løpet av 16-24 timer. Denne prosessen jobber Xerox nå med å gjøre tregere, slik at teksten på papiret får lengre levetid.

I dag er det ikke mulig med utskrift av bilder, men det er mulig at støtte for farger vil komme senere. Det er ukjent når eller om denne skriverteknologien kommer på markedet.

(Kilder: TFOT, Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen