Utvikler sensitiv mobil


Fra venstre: Sensaymodulen, en mobiltelefon og diverse sensorer

Prosjektet har blitt testet på en telefon som har fått navnet Sensay, og har muligheter for å gi framtidens telefoner helt nyvinnende funksjoner.

Systemet består av en mobiltelefon og sensorer som festes rundt på kroppen. Sensorene måler blant annet støynivå, temperatur, lysstyrke og bevegelse. Telefonen vil fortløpende bruke sensorene til å registrere hvilke omgivelser brukeren befinner seg i og automatisk skifte til den varslings-profilen som best samsvarer til situasjonen.

Dette åpner for muligheten til å entre et viktig møte der det kreves stillhet, uten å oppleve uønskede anrop markert med pinlige ringetoner. Telefonen vil nemlig automatisk innta en anonym posisjon ved å aktivere en lydløs profil. Man trenger heller ikke tenke på å stille tilbake til den normale profilen når møtet er slutt, telefonen vil automatisk skifte profil med en gang den registrerer kombinasjonen av bevegelse og økt lydnivå når man forlater lokalet.

I tillegg til at telefonen kan skifte varslings-profiler automatisk, vet den også hva den skal gjøre når man blir oppringt i situasjoner hvor man ikke har mulighet til å ta telefonen. I den lydløse profilen kan man for eksempel velge at eventuelle anrop skal besvares med en SMS som forteller at brukeren er i møte, med opplysninger som møtets varighet og eventuelle andre tidspunkt man kan nå brukeren på.

Man kan også konfigurere telefonen til å gi tilbakemeldinger til den som ringer basert på opplysninger som er registrert via sensorene, kombinert med telefonens kalender. Ved å gå gjennom avtaleboken samt den siste tidens registreringer fra sensorene vil telefonen kunne kalkulere de mest sannsynlige tidspunktene brukeren er tilgjengelig på.

Hele systemet er for tiden under testing, og man er avhengig av mye utstyr som må henges rundt på kroppen. Allikevel er dette et interessant konsept som over tid burde kunne utvikles i mange retninger som kan gjøre mobilhverdagen enklere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen