Utvikler rød laser for Blu-ray

Sonys kommende superbrennere vil egentlig ikke skille seg all verden fra dagens Blu-ray-enheter, ettersom dagens brennere også kan lese DVD og CD-plater - og det er ventet Blu-ray-enheter som også kan brenne dem innen kort tid. Det er altså ikke akkurat en teknologisk barriere som Sony har brutt gjennom her.

Hittil har derimot både Blu-ray og andre benyttet to forskjellige lese/skrivehoder for å holde på kompatibiliteten med "gamle" CD- og DVD-plater som må leses med rød laser. Et lesehode som kan lese både gammelt og nytt kan derfor være et stort fortrinn for Blu-ray-formatets fremtid i konkurransen med for eksempel HD-DVD (som støttes av Toshiba og NEC), fordi det vil gjøre Blu-ray billigere.

Med Sonys nye lesehode som kan se både rødt og blått, kommer kostnadene til å gå betraktelig ned - samtidig som produksjonen av "røde" Blu-ray-enheter blir betraktelig enklere.

Dagens DVD-plater holder derimot fortsatt rikelig plass for dagens behov, og nå som tolags brennere er på vei, er det antakelig ingen som vil miste søvnen sin over at Sonys nye superhode ikke vil være på markedet før om to år.

(Kilder: Forbes/Reuters, Sony, Blu-ray.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen