Utvikler 3D-operativsystem?

Patentsøknadene som nå har blitt frigitt strekker seg tilbake til 2007 og i bunken av de mest interessante finner vi altså det som blir beskrevet som et multidimensjonalt brukergrensesnitt.

Bildene som ligger ved søknaden, som ellers er sparsommelig på informasjon, gir oss et inntrykk av hvordan eksempelvis skrivebordet kan bli seende ut i fremtiden. Stacks, vinduer, programmer og mapper er fortsatt med, men vil vises på en annen måte og antakeligvis oppføre seg på en annen måte.

Om Apple vil ta med seg dette inn i en fremtidig versjon av OS X er usikkert. Neste versjon av Apples operativsystem er 10.6 som har fått navnet Snow Leopard. Etter planen skal denne versjonen ha mindre kosmetiske oppgraderinger og mer arbeid skal gjøres bak kulissene for å optimalisere dagens OS X Leopard. Trolig slippes Snow Leopard første kvartal 2009.

Ideen om et 3d-brukergrensesnitt i OS X er ikke helt ny, Bumptop har lagt ut en Youtube-video som viser deres løsning på "problemet". Bumptop er foreløpig i lukket beta.

Se flere bilder hos Appleinsider...

(Kilde: Appleinsider)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen