Denne falske tweeten spredte seg svært raskt tidligere i år.
Teknofil
Denne falske tweeten spredte seg svært raskt tidligere i år. (Bilde: Shutterstock/Twitter)

Utvikler løgndetektor for Twitter

Skal ta has på usanne tweets.

Twitter inneholder mye informasjon, og brukes stadig oftere som kilde i journalistikken. Det finnes mange eksempler på journalister som har gått fem på en falsk profil, og skrevet en sak basert på en usann tweet.

Nå skal disse løgnaktige tweetene tas has på. En slags løgndetektor med navn Pheme (fra den greske mytologien) skal kunne vurdere innholdet i en tweet, og deretter bestemme om det som står der er sant eller ei.

Nyttig for å hindre ryktespredning?

Pheme vil sjekke tweetens opprinnelse og hvem som postet den, og gjøre vurderinger på hvorvidt denne personene har postet løgnaktige historier tidligere. Videre vil den sjekke om informasjonen finnes andre steder på nettet, og til slutt komme med en vurdering på om denne tweeten bare er skrønerier.

Dermed kan Pheme bli et nyttig verktøy for journalister som jakter på eksklusive historier, samtidig som man kanskje slipper at usanne rykter om fotballoverganger og gjenforeninger av TV-serier (Friends, for eksempel) sprer seg som ild i tørt gress.

Systemet vil putte tweetene i fire forskjellige kategorier: Spekulasjoner, kontroverser, tweets med feilinformasjon og til slutt tweets som kun er laget for å skape kvalme.

Frykt ikke dersom du har en forkjærlighet for å spre falske rykter på Twitter - det kan ta opptil 18 måneder før Pheme er klar for å brukes.

Hvor er du når du tweeter?
Mange av oss bruker Twitter fra porselenskålen »

(Kilde: SlashGear)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen