Apple-sjefen Tim Cook har større tro på utvidet virkelighet enn virtuell virkelighet.
Apple-sjefen Tim Cook har større tro på utvidet virkelighet enn virtuell virkelighet. (Bilde: Montasje: Haotian0905 / Wikimedia Commons/Oculus/Microsoft/Tek.no)

– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR

Apple-sjefen er skeptisk til virtuell virkelighet, viser det seg.

Mange aktører i teknologibransjen har veddet på at VR-teknologien kommer til å bli stor, og har investert deretter, men giganten Apple har i stor grad uteblitt fra arenaen hittil. Nå har sjefen sjøl gitt et hint om hvorfor Apple har vært tilbakeholdne med å satse på VR.

I et intervju med den amerikanske nyhetskanalen ABC News nylig ga nemlig Apple-sjefen Tim Cook uttrykk for at han nærer en viss skepsis til VR-teknologien, og heller holder en knapp på utvidet virkelighet-løsningen.

Mener VR «lukker» inne brukeren

–  Utvidet virkelighet gjør at to personer kan sitte ned og være veldig til stede, snakke med hverandre og byr på visuelle elementer som begge kan se. Dette kan være ting vi snakker om, eller andre personer som ikke er tilstede og som kan dukke opp som om de var til stede, sa Cook i intervjuet.

Apple har blant annet kjøpt opp et selskap som lager utvidet virkelighet-løsninger av denne typen.
Apple har blant annet kjøpt opp et selskap som lager utvidet virkelighet-løsninger av denne typen. Foto: Skjermdump/YouTube

Apple-sjefen ser ut til å mene at telekonferanser og lignende er en av fordelene med utvidet virkelighet, og at slike «sosiale» anvendelser er mer vrient med VR.

– Virtuell virkelighet lukker på en måte inne brukeren, noe som kan gi en kul opplevelse, men som trolig har lavere kommersiell interesse i det lange løp. Færre personer vil være interessert i det, la Cook til.

Har store planer for utvidet virkelighet

Uttalelsene kommer nok ikke som en stor overraskelse, da Tim Cook så sent som i august kunne røpe at Apple for tiden bruker mye penger på å utvikle nettopp utvidet virkelighet-løsninger.

Apple er fremdeles hemmelighetsfulle når det gjelder hva de jobber med, men satsingen ser definitivt ut til å være betydelig. Selskapet har både gått til anskaffelse av selskaper som spesialiserer seg på utvidet virkelighet-teknologi og skaffet seg folk som har jobbet med Googles Project Tango-teknologi og med Microsofts HoloLens

Enn så lenge er telefoner Apples livsgrunnlag: Nå har det kommet nye opplysninger om neste iPhone »

(Via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen