Utvider virtualisering til Pentium 4


Pentium 4 får virtualisering

Intel lanserer foreløpig to Pentium 4-prosessorer som støtter virtualisering (VT) direkte i arkitekturen - 672 og 662. Disse fås blant annet gjennom selskaper som Lenovo og Acer.

Begge disse prosessorene er enkelkjerner. I løpet av første kvartal 2006 kommer Intel også til å introdusere VT i sin dobbelkjerne Pentium D-serie.

Ifølge en talsmann for Intel starter man med VT på enkelkjerne-Pentium-prosessorer fordi enkelte større kunder har standarder som enda ikke er tilpasset dobbelkjerneprinsippet, men allikevel ønsker å utnytte virtualisering.

I forhold til vanlige PC-brukere vil virtualisering by på klare fordeler siden man kan skille ut deler av systemet på egne partisjoner for spesialtunet ytelsesprofil - eksempelvis en egen spillpartisjon.

De fleste programvarebaserte virtualiseringsløsningene slik som Xen, VMware og Microsoft Virtual PC vil alle støtte de nye maskinvarebaserte virtualiseringsprinsippene.

AMD kommer til å implementere sin egen virtualiseringsteknikk, Pacifica, i løpet av første halvdel 2006.

Virtualisering på desktop vil først og fremst kunne føre til bedre kontroll på programvaren og gi klare fordeler med tanke på full utnyttelse av systemet.

Du kan lese mer om virtualisering i disse artiklene på vår søsterside Hardware Bedrift:

Se også Intels egen seksjon om virtualisering:

(Kilder: Cnet, ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen