Utvider SPD-standarden

Alternativ tekst mangler
BIOS med EPP-støtte

EPP (Enhanced Performance Profiles) er blitt utviklet i samarbeid mellom Corsair og Nvidia. Standarden er en utvidelse til den tradisjonelle SDP-standarden fra JEDEC, som sier noe om egenskapene til en minnemodul.

Med EPP innføres flere muligheter til å beskrive egenskapene til en minnemodul. Til tross for at standarden er åpen, er det likevel ingen tvil om at Nvidias brikkesett vil dra særlig nytte av mulighetene, f.eks. det kommende nForce 590 SLI. Nvidia omtaler da også minnemoduler med EPP-informasjon som "SLI-klare".

Funksjonen fungerer rett og slett slik at man skrur på EPP i BIOS-en på hovedkort som støtter dette, og systemet finner umiddelbart de mest optimale innstillingene for minnet. I tillegg kan brukeren selv velge blant en rekke forhåndsdefinerte nivåer av overklokking som er godkjent for EPP-minnemodulen.


Alternativ tekst mangler
Oppstart med EPP-klare moduler

Minnemoduler med EPP-støtte vil fungere normalt i hovedkort med BIOS som ikke støtter EPP. I så fall vil systemet bare se bort i fra EPP-informasjonen og benytte SPD som før.

Corsair rapporterer om at alle nye XMS DDR2-minnemoduler fra selskapet vil inneholde EPP-informasjon. Det antas at også andre produsenter vil følge etter, men det gjenstår foreløpig å se.

Les mer om EPP hos Corsair.

(Kilder: Nvidia, Corsair)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen