Utvider MPx-serien

Mens de fleste av de store mobilprodusentene som Nokia og Siemens hittil har vært skeptiske til å bruke Microsoft Smartphone og heller har holdt en knapp på det åpne alternativet SymbianOS, har Motorola satset hardt på bruk av det stadig fremadvoksende operativsystemet i sine modeller.

Selskapets første Smartphone-telefon, MPx200, ble strålende mottatt og har blitt beskrevet som et stort skritt fremover takket være sine små dimensjoner og sitt tiltalende design. Produsenten har nå trukket sløret av atter to nye modeller i MPx-serien, og heller ikke her har superlativene latt vente på seg.

Motorola MPx - banebrytende Pocket PC-hybrid

Den mest spennende nyheten av de alle er utvilsomt MPx, som kombinerer en trykkfølsom skjerm med et fullt qwerty-tastatur og et lekkert kamskjells-design.

Enheten er den første fra Motorola med innebygget støtte for WLAN, som gjør det mulig å bruke trådløse nettverk beregnet for datamaskiner og bærbare til å føre telefonsamtaler over nettet (VoIP) og surfe på nettet i bredbånds-hastigheter helt opp mot 11 Mbit/s.

Ellers byr den nye enheten selvsagt også på både Blåtann og GPRS, men mangler støtte for EDGE og UMTS.

Minnet kan utvides ved hjelp av minnekort i både MMC og SD-kort format, noe som muliggjør en total lagringskapasitet på hele 1 GB.

Telefonen kan videre vise til et innebygget kamera med hele 1,3 Megapikslers oppløsning, som vil kunne ta bilder helt opp i 1280x1024 pikslers oppløsning - det vil si over fire ganger den oppløsningen man oppnår med de beste kameratelefonene på det europeiske markedet i dag. Ellers kan kameraet skilte med blitz og støtte for videoklipp, som kan sendes via MMS eller e-post.

I lukket tilstand har man tilgang til en lavoppløselig fargeskjerm og et sett med tre knapper, som blant annet skal kunne brukes til å skifte mellom MP3-sanger.

Motorola har enda ikke publisert bilder av en åpnet modell av MPx, som i utgangspunktet ikke er ventet på markedet før i første halvdel av 2004, men innsiden av enheten skal ifølge spesifikasjonene romme en 2,8-tommers trykkfølsom skjerm med en oppløsning på hele 240x320 piksler.

Med slike imponerende spesifikasjoner burde MPx være klar til å ta opp kampen om proff-brukerene med både Nokias 9500 Communicator og Sony Ericssons anerkjente Px00-serie med hybridprodukter.

MPx100 - Smartphone for massene

Den andre enheten fra Motorolas produktlansering baserer seg på Microsoft Smartphone 2003, noe som betyr at den rommer mobile utgaver av både Internet Explorer, instant messaging-programmet MSN Messenger og planleggeren Outlook.

Skjermen skal ifølge flere kilder by på de samme spesifikasjonene som kamskjells-telefonen MPx200, nærmere bestemt 176x220 pikslers oppløsning og 65.000-fargers fargedybde, uten at dette har blitt bekreftet av Motorola selv.

I likhet med samtlige av de andre telefonene Motorola har lansert på 3GSM vil også MPx100 komme med et 1,3 Megapikslers kamera, noe som burde muliggjøre bilder av meget høy kvalitet.

Telefonen rommer nok av utbyggingsmuligheter. Den har en minnekort-plass beregnet for miniSD-kort i størrelser opp mot 512 MB, som visstnok også skal kunne lese de ordinære og litt større SD-kortene. Motorola lover dessuten tilbehør som en Blåtann-basert GPS-mottaker og et WLAN adapter.

Ellers rommer MPx100 det meste av nyere teknologi. Blåtann muliggjør trådløs synkronisering og bruk av trådløse headsett. Trippelbånd sørger for at telefonen er like brukbar i Nord-Amerika som i Europa og Asia. MMS-støtten lar deg sende og motta bilder fra andre telefoner, mens e-post kan brukes for lengre dokumenter og annet av filer og medier.

På mediefronten spiller Motorolas nyeste både musikk i MP3 og WMA-format såvel som videoklipp i MPEG og WMV-format.

De første eksemplarene av MPx100 ventes levert ut i andre halvdel av året, og vil sannsynligvis etterhvert også dukke opp her til lands om vi skal tolke tidligere uttalelser fra importør Dangaard Telecom og Microsoft selv.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen