Utvider Lifebook-kolleksjon

Den 19.august lanserte Fujitsu Siemens en rekke nye produkter under et pressemøte i Oslo. Lifebook-serien var en av produktseriene som fikk nye tilskudd.

Rett rundt hjørnet lurer Fujitsu Siemens med fem nye Lifebook-modeller, hvorav to av de er tavlemaskiner – også kalt tablet. De tre resterende modellene er ordinære bærbare i forskjellig størrelse og med mindre forskjeller. Fujitsu Siemens vektla under pressemøtet viktigheten av kontinuitet i produktfamiliene, derfor er både eldre dockingreplikatorer og strømadaptere kompatible med de nye tilskuddene i Lifehouse-serien.

I de nye modellene har Fujitsu Siemens valgt å utvikle nye brønner med full støtte for SATA. Derfor vil ikke alt av indre komponenter være bakoverkompatibelt med de eldre Lifebook-maskinene. Derimot vil det meste av utstyr være kompatibelt på tvers av de nye maskinene. I de nye brønnene kan man velge å sette inn DVD-drev, ekstra harddisk, ekstra batteri eller la den stå åpen for lavere vekt. Alle maskinene leveres med en egen ECO-knapp. ECO-knappen forhåndsprogrammeres til den strømsparemodusen brukeren finner mest fordelaktig.

Tavlemaskinene har fått modellnavnene T1010 og T5010. Begge modellene har 13,3-tommers WXGA-skjermer som kan vris begge veier. Maskinene er basert på Intels GM45-brikkesett. De leveres med 1 eller 2 GB DDR3-ram med 1066FSB (maks 8GB) og kan leveres med støtte for Draft-N. Begge maskinene har blåtann og webkamera, men mangler digital videoutgang. Tavlemaskinene leveres blant annet med programvare for skriftgjenkjenning og antistøtteknologi for beskyttelse av harddiskene.

T1010 er tiltenkt studenten med sitt hvite design med mulighet som å skifte maskinens deksel. Den rimelige versjonen leveres med Intel Celeron M, mens den dyre utstyres med Intel Core2 Duo. Maks lagringskapasitet er 320 GB og vekten ligger på 2,3 kg

T5010 er bedriftsversjonen av lillebror T1010. Storebror leveres utelukket med Intel Core 2 Duo og enten med 320 GB HDD eller 64 GB SSD. T5010 kan leveres med innebygget 3G/UMTS og har en vekt på 2 kg.

De vanlige maskinen har fått modellnavnene E6420, S7220 og E8420, som man leser av modellnavnene er det videreføringer av eldre modeller. Skjermene er av typen WXGA og skal være godt brukbare også utendørs. Fargenyansene er svart og antrasitt. Samtlige maskiner er basert på Intel GM965 brikkesett. De levers med Intel Core 2 Duo, maks 320 GB lagringsplass og mulighet for 3G. Maskinene levers med Intel Active Management-technology som via LAN muliggjør tilgang til maskinene selv i avslått tilstand.

E6420 har med sine 13,3 tommer en vekt på 1,7 kg. Vi fikk oppgitt en batterilevetid på imponerende 11 timer ved bruk av et ekstra batteri i brønnen.

S7220 er en 14,1-tommers sak med batterilevetid på 8,5 timer ved bruk av to batterier. Den veier 2,2 kg.

E8420 veier 2,7 kg, har 15,4-tommers skjerm og i likhet med S7220 batteritid på rundt 8 timer ved bruk av to batterier.

Maskinene er forventet til salgs innen kort tid og vil ha veiledende priser fra 9500 til 25000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen