Utvider bruksområdet til mFT-objektiver

Utvider bruksområdet til mFT-objektiver

Utvider bruksområdet til mFT-objektiver

Panasonic lanserer ekstrautstyr til G-serien og enda flere kompakter.

GWC1 er en ny forsatslinse til Panasonics objektiver.
GWC1 er en ny vidvinkelforsats til Panasonics objektiver.
Panasonic GTC1 er en ny teleforsats til Panasonics objektiver.
Panasonic GTC1 er en ny teleforsats til Panasonics objektiver.
Panasonic GMC1 er en ny makroforsats til Panasonics objektiver.
Panasonic GMC1 er en ny makroforsats til Panasonics objektiver.
Panasonic GFC1 er en ny fisheyeforsats til Panasonics objektiver.
Panasonic GFC1 er en ny fisheyeforsats til Panasonics objektiver.

I tillegg til nye kompaktkameraer lanserer Panasonic i anledning CES-messa fire nye forsatser til sine microFourThirds-objektiver. Foreløpig passer de nye forsatsene bare til to Panasonic-objektiver, Lumix G 14mm f2.5 og Lumix G 14-42mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S.

Vidt og langt

Den første er en vidvinkelforsats med navnet GWC1. Denne passer foreløpig bare til de to nevnte objektivene, men i følge Panasonic vil det komme flere objektiver som disse forsatsene skal passe til. Den gjør om objektivene fra 14mm (28mm i 35mm format) til 11mm (22mm i 35mm format), slik at man får et enda videre utsnitt. Med denne forsatsen følger det med en adapter som gjør at den passer på begge objektivene.

Den neste forsatsen med navnet GTC1 er en teleforsats som øker brennvidden til objektivet 14-42mm. Denne forsatsen fungerer bare på dette objektivet. Den fordobler brennvidden fra 42mm (84mm i 35mm format) til 84mm (168mm i 35mm format). Dette gjøres ved å feste teleforsatsen foran på objektivet.

Se de små detaljene

GMC1 er en makroforsats som også fungerer på begge objektivene. Denne festet på foran på objektivene ved hjelp av en adaptorring, og endrer nærmeste fotogrense til 0,14 m. En kjekk fordel for de som liker å fotografere små ting.

Den siste forsatsen er en fisheyeforsats med navnet GFC1. Denne forsatsen fungerer også på begge objektiv. Forsatsen gjør det mulig å fotografere med 120 graders bildevinkel, og monteres også i front med en adapterring.

Pris og tilgjengelighet på de fire forsatsene er foreløpig ikke kjent.

Kompakter i lange baner

Sammen med de nye modellene i FS-serien lanserer Panasonic også to modeller i deres nye SZ-serie.

Begge modellene er relativt like, i alle fall av utseende. De er også ganske like hva angår optikk, men bildebrikke og funksjoner er litt forskjellig.

Først ut er Panasonic SZ1. Dette kameraet har en 16,1 megapikslers CCD-bildebildebrikke, og er utstyrt med en 10 ganger zoom som strekker seg fra 25mm på vidvinkel til 250mm på full tele, tilsvarende 35mm format. Største blender på vidvinkel er F3.1, men på full tele må man nøye seg med F5.9, noe som er relativt standard på så store zoomer i denne klassen.

Les også: Han er Iraks yngste proff-fotograf

SZ1 kan filme i HD med en oppløsning på 720p. Med kameraet følger programvaren LUMIX Image Uploader som gjør det mulig å dele bildene direkte på Youtube eller på Facebook. På baksiden sitter det en 7,6 cm stor LCD-skjerm (3 tommer), men Panasonic har ikke oppgitt oppløsningen på denne. Vi antar imidlertid at den er relativt standard på dette punktet. Kameraet har også fått en del ekstrafunksjoner som panorama, miniatyreffekt og automatisk retursjering av bilder.

Panasonic DMC-SZ1.
Panasonic DMC-SZ1.

Panasonic SZ1 kan lades via USB-porten, slik at man ikke trenger å koble kameraet til veggen for å lade. Dette er også en funksjon som Panasonic har implementert på de andre modellene som har blitt lansert, så det er tydelig at dette er en mulighet de ønsker å gjøre tilgjengelig på sine kompaktmodeller. SZ1 blir levert i fargene sort, blå, rød, sølv og fiolett. Pris og tilgjenglighet er foreløpig ikke kjent.

Panasonic SZ7 er nesten helt identisk med sin lillebror, men har en mørkere farge på objektivet.

Dette kameraet er utstyr med en 14,1 megapikslers CMOS-bildebrikke. I motsetning til SZ1 som har 16,1 megapiksler har altså Panasonic valgt å redusere oppløsningen litt på SZ1, noe vi i Akam setter pris på. Med CMOS-bildebrikken leverer kameraet video i full-HD, 1080p. Optisk er kameraene identiske, og SZ7 har den samme 10 ganger zoomen som SZ1. LCD-skjermen på baksiden er også identisk på begge modellene.

Les også: Ny kameraserie fra Panasonic

Det er på funksjonssiden de største forskjellene kommer frem. SZ7 har et par ekstra funksjoner, som blant annet muligheten til å filme i 3D. I tillegg har kameraet en HDR-funksjon, samt muligheten til å ta bilder i nattmodus. I tillegg er ansiksgjenkjenningsfunksjonen hakket bedre på SZ7.

Panasonic DMC-SZ7.
Panasonic DMC-SZ7.

Som SZ1 kan også SZ7 lades via USB-porten, og LUMIX Image Uploader blir også levert med dette kameraet. I motsetning til SZ1, som kommer i flere farger, blir SZ7 bare levert i sort. Pris og tilgjenglighet er ikke kjent på denne modellen, men vi kommer til å legge inn dette i prisguiden så snart informasjonen blir tilgjengelig.

Les også: Ny firmware fra Panasonic

Kilde: Pressemelding fra Panasonic

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen