(Bilde: Montasje: Akam.no)

Utvider optikkparken

Mer filmglass fra Canon.

Canon EF 135mm T2.2.
Canon EF 135mm T2.2.
Canon EF 14mm T3.1.
Canon EF 14mm T3.1.

Samtidig med lanseringen av det nye cinema-kameraet C100 har Canon annonsert to nye objektiver i sin Cinema EF-serie. De to nye objektivene er begge fastobjektiver, med forskjellig brennvidde.

Les også: For deg som filmer alene

Det ene objektivet er et vidvinkelobjektiv med en brennvidde på 14 mm. Det er utstyrt med en blender som gir et transmisjonstall på T3,1. Når man regner blenderverdier i transmisjonstall tar man høyde for lystapet gjennom glasset, for å gi en mer nøbyaktig angivelse av lysstyrken til objektivet.

Det andre objektivet er et teleobjektiv på 135 mm, med et transmisjonstall på T2,2.

Les også: Canon med ny filmoptikk

Begge objektivene har vanlig Canon EF-fatning, og er optimalisert for Canons Cinema-serie som støtter 4K- og 2K-oppløsning. Ettersom begge objektivene er laget for Cinema-serien støtter de alle standardbildebrikkene fra Canon, som blant annet fullformatsbrikker, APS-C, APS-H og Canons super 35 mm brikker som man finner i blant annet C300 og nye C100.

Les også: Canon med mer filmoptikk

Hva de nye objektivene vil koste, har ikke Canon sluppet informasjon om ennå. De har imidlertid sagt at objektivene vil komme på markedet i første del av 2013, så vi antar at prisen vil bli annonsert nærmere jul. Tatt i betraktning at man må ut med et sekssifret beløp for de andre objektivene i serien blir nok neppe disse objektivene særlig billig.

Kilde: www.canon.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen