Utvider objektivparken
(Bilde: Montasje: Akam.no)

Utvider objektivparken

Fujifilm offentliggjør veien videre for XF-objektivene.

Under lanseringen av Fujifilm X-Pro1 tidligere i år kom det også en pekepinn på hva Fuji ville satse på videre. Dette veikartet er nå revurdert. Tidligere denne uken kom den nye oversikten over hvilke objektiver som kommer, og ikke minst når de kommer.

Les også: Sniktitt: Fujifilm X-Pro1

Oversikt over nye Fujinon-objektiver.
Oversikt over nye Fujinon-objektiver.

Det vi ser ut fra denne oversikten er at Fuji i tillegg til fastoptikk så satser de også på zoomer. Normalzoom, telezoom og vidvinkelzoom var ventet, men ser man på det gamle veikartet så har de fått en litt annen form. For det første så skulle alle zoom-objektivene få fast blender (F4), dette har Fujifilm gått bort fra.

En annen ting de har endret er zoom-områdene. Der man forventet en 18-72 mm F4 kommer det nå en 18-55 F2.8 - 4. Telezoomen som opprinnelig skulle ha vært en 70-200 mm F4 har nå blitt til en 55-200mm F3.5 - 4.8. På den vide siden har Fuji skiftet fra en 12-24 mm F4 til 10-24 mm F4. Alle zoomobjektivene får bildestabilisator i henhold til de originale planene.

Selv om det kommer tre zoom-objektiver i løpet av 2012/2013 så har de ikke glemt objektiv med fast brennvidde. XF 56 mm F1.4, XF 27 mm F2.8 Pancake og XF 23 mm F1.4 skal alle lanseres i løpet av 2013. Disse objektivene er uendret fra det første veikartet.

Les også: Sjekk bildekvaliteten på Fujifilm X-Pro1

Kilde: Fujifilm pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen