(Bilde: Foto: Istock/Canon, Montasje: Akam)

Utvider med vidvinkel og telefoto

Canon får to nye objektiver i Cinema-EOS-klassen.

10. januar lanserte Canon to nye objektiver i deres EOS Cinema-serie. De to nye er vidvinkelobjektivet CN-E 14 mm T3.1 L F og teleobjektivet CN-E 135 mm T2.2 L F. Begge kommer i EF-fatning.

Canon CN-E 135mm T2 L F.
Canon CN-E 135mm T2 L F.

EOS Cinema-serien er objektiver som er laget spesielt for professjonell videobruk og har dermed en litt annen oppbygging enn det man finner hos vanlig EOS-objektiver. Det er med andre ord ingen autofokus på disse objektivene, kun manuellfokus. For å sikre at man treffer på fokusen har Canon gravert inn irismarkeringer på objektivene som i følge pressemeldingen skal være enkelt å få øye på om man enten står både bak og på siden av kameraet. I tillegg har objektivene en fokusrotasjonsvinkel på 300 grader som skal være med på å gi en presis fokus.

Les også: For deg som filmer alene - Canon med ny modell i Cinema EOS-serien

Både CN-E 14 mm og CN-E 135 mm er utstyrt med elektroniske kontakter for å sikre kommunikasjonen mellom objektiv og kamera. Objektivene skal takle såkalt 4K-oppløsning, og for å få en myk bokeh har Canon valgt å bruke elleve blenderlameller i begge to. Naturlig for denne type objektiver så har de fått fullformats bilderinger så de skal passe med både 35 mm og Super 35 mm industristandard. Dette vil i praksis si at de er laget for EF-fatning.

Canon CN-E 14mm T3 L F.
Canon CN-E 14mm T3 L F.

Les flere saker på vår CES 2013 temaside

Canon CN-E 14 mm T3.1 L F vil være tilgjenglig fra midten av april og har veiledende pris på 38.990,-. Om man heller er lysten på CN-E 135 mm T2.2 L F så må man vente helt til mai. Veiledende pris på sistnevnte objektiv vil være 36.990,-.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen