Utstyrer nForce4-kort med AGP


MSI K8N Neo3

NVIDIAs nForce4-brikkesett er i utgangspunktet ment å benytte PCIe-bussen for grafikkort og ikke AGP-bussen. En variant av brikkesettet ved navn nForce4-4x skal nå muliggjøre bruk av AGP-kort også på nForce4-plattformen.

Fra før av har vi sett liknende initiativer på Intel-plattformen, bl.a. i form av ECS' 915P-A. Dessverre har AGP-ytelsen på disse hovedkortene ikke vært helt opp til par, og presterer typisk en del svakere grafikkytelse enn hva hovedkort med "ekte" AGP-port klarer. I tillegg har mange opplevd problemer med inkompatibilitet mellom AGP-grafikkort og slike hybrid-hovedkort.

MSI er en av produsentene som nå skal være klar med nForce4-kort med AGP-port. K8N Neo3 er utstyrt med sokkel 754, er basert på nForce4-4x-brikkesettet og får både en PCIe x16-port samt noe MSI kaller AGR - en AGP-port med begrenset støtte for AGP-baserte grafikkort. En oversikt over hvilke AGP-kort som støttes finnes her.

Mer ukjente BIOSTAR er også på farten med et tilsvarende hybridkort. NF4ST-A9 er navnet på kortet, som faktisk baserer seg på nForce4 Ultra-brikkesettet og er utstyrt med sokkel 939. BIOSTAR har navngitt sin AGP-løsning for "XGP".

Det er foreløpig ukjent om nForce4-kortene med AGP-port vil slite med samme svake ytelse samt dårlige kompatibilitet som hybridkortene i Intel-leiren.

Priser og tilgjengelighet for kortene er ikke kjent.

(kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen