Utskrift med levetid på 325 år

Testen er gjort av Wilhelm Imaging Research i Tyskland på Epson Stylus Pro 9800 som ble lansert forrige uke. Foreløpige resultater viser at levetiden på svart/hvit-bilder som henger bak glass er minst 325 år. Hvis det henger bak spesielt UV-beskyttet glass, er det enda lengre. Hvis det oppbevares mørkt i et fotoalbum, kan selv fargebilder ha en levetid på over 300 år.

Sammenlikn dette med fargebilder som ble tatt på 60- og 70-tallet. Mange av disse har allerede mistet fargene, og blitt veldig gule. De hadde med andre ord en levetid på ca 30-40 år. Det betyr at utskrifter som gjøres med de nye skriverne kan ha opp til 10 ganger så lang levetid.

Dette forutsetter naturligvis at man bruker originalblekk på originalpapir. Tidligere undersøkelser viser at hvis man bruker blekk eller papir fra andre produsenter, vil levetiden på utskriftene normalt være mye kortere. Dette gjelder særlig hvis du er ute etter de billigste løsningene hele tiden. Det er med andre ord ikke sikkert at det er så lurt å spare penger på blekk og papir på de utskriftene du har planer om å ha lenge.

Dette er gode nyheter for framtidige generasjoner som nå vil kunne se kvalitetsbilder fra vår tid i flere hundre år framover.

Her er den foreløpige rapporten fra Wilhelm Imaging Research.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen