Utsetter sentral Itanium-prosessor

Madison 9M skulle egentlig bli lansert i løpet av høsten, men Intel skal ha informert sine asiatiske klienter at prosessoren vil bli utsatt til 4. kvartal. Det ble ikke gitt noen spesiell grunn til hvorfor dette skjer og det spekuleres i hvorvidt dette vil gi noen innvirkning på senere Itanium-lanseringer.

Prosessoren kommer til å kjøre 1,6 GHz i stedet for 1,7 GHz, slik man originalt hadde planlagt. Cache-størrelsen er fortsatt 9 MB.

Enkelte bekymrer seg over om dette vil medføre utsettelser for "Montecito". Ifølge tidligere informasjon og veikart, ser det ut som om denne vil bli utviklet ved hjelp av 90nm teknologi, ha 24 MB cache og inneholde dobbelkjerne. Det eneste vi vet pr. dags dato er at prosessoren rettes mot midten av 2005, noe som selvsagt gir rom for variasjon.

Ifølge et veikart på PC Watch kommer Intel til å lansere dobbelkjerne-prosessorer for desktop-markedet i 3. kvartal til neste år. Man kan selvsagt spekulere i hvorvidt dette er grunnen til at Madison 9M blir utsatt, men i utgangspunktet skal man vel ha såpass store avdelinger at dette ikke burde være noe problem.

Det kommer trolig også til å være aktuelt å introdusere en "strippet" versjon av "Madison 9M", foreløpig kjent som "Fanwood". Denne vil være rettet for bruk i dual-desktop systemer. Både "Madison 9M" og "Fanwood" vil begge være kompatible med dagens sokkeltype og man trenger dermed i utgangspunktet ikke bytte hovedkort

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen