Utsetter prosessor

Det har gått en del rykter om en rimelig firekjerneutgave fra AMD som skulle selges som Athlon II X4 600-serien. Det var også planlagt trekjerneversjoner av denne, omtalt som Athlon II X3 400-serien. På begge variantene skulle man bruke 45 nm-produksjonsteknikk. Nå viser det seg at AMD setter ting litt på vent, prosessorene som skulle kommet nå i april må vi vente på til august eller september.

600-serien har kodenavnet Propus og er satt opp med DDR2- og DDR3-kontroller, alt etter plattform. Videre noterer vi oss 2 MB L2-cache. 400-serien har kodenavnet Rana og har den samme kontrolleren samt 1,5 MB L2-cache. For å fullføre serien kommer også X2 200-serien, kodenavn Regor, med 1 MB L2-cache og DDR2- og DDR3-kontroller.

Nå er det dobbelkjerneprosessoren Callisto som AMD fokuserer på. Denne er ventet inn i juni og er trolig ment som Phenom II X2. Så får vi heller vente litt på rimelige firekjerner i Athlon-serien.

Per i dag er den rimeligste firekjernen i prisguiden en Phenom X4 9650 til drøye 1000 kroner. Hvis AMD sikter seg inn under dette er det virkelig spennende nyheter for dem som er ute etter flere kjerner til en billig penge.

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen