Utsetter integrert grafikkjerne?

En Powerpoint-presentasjon påstått funnet på Intels sider, bekrefter at man kan ha endret tidsplanen for utviklingen av Nehalem-prosessoren.

Prosessorene med integrert grafikkbrikke, Auburndale og Havendale, ser begge ut til å komme senere enn rapportert tidligere.

I praksis betyr dette at prosessorene vil bli lansert i 2010 i stedet for 2009 – i hvert fall dersom ryktene stemmer. Intel har ikke offentlig bekreftet eller avkreftet informasjonen enda.

Utsettelsen vil neppe ha noen spesiell konkurransemessig konsekvens for Intel så lenge AMD ligger såpass langt etter med 45 og 32 nm-produksjonsteknikk (ref. AMD Fusion). Skulle AMD likevel jobbe raskere enn planlagt, kan situasjonen imidlertid bli en annen.

Begrunnelsen for utsettelsen er ukjent, men dette kan selvfølgelig ha noe å gjøre med tekniske utfordringer? For kort tid siden ga Nvidia sterk kritikk både til AMD og Intel for deres forsøk på å integrere CPU og GPU på samme sokkel: Nvidia hardt ut mot AMD og Intel

CPU og GPU på samme sokkel kan forenkle Intels produksjons betydelig sammenlignet med slik det er i dag. Derfor er det kanskje litt rart at denne utsettelsen kommer?

En annen tankevekker er det at Dreamworks allerede sies å ha Nehalem og Larrabee i hus. Et helt år med utsettelse etter at en betakunde har teknologien i hus, kan kanskje synes litt mye.

Les også: Dreamworks boltrer seg med Larrabee og Nehalem

(Kilde: Expreview)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen