Utsetter EMT64 for skrivebordet


Finn fem feil: Den japanske "Retail"-boksen ser ut
som om noen har jukset med kopimaskinen
(Bilde: Ukjent/VR-Zone)

Selv om Intel i utgangspunktet kalte EMT64-prosessorene for server- og workstation-brikker og sa at de bare skulle leveres til OEM-leddet, hersker det liten tvil blant produsenter og analytikere om at de snart også vil dukke opp i "retail"-markedet. Hovedgrunnen er spesielt prisene på prosessorene, som ligner (litt mer enn) mistenkelig på prisene for vanlige desktop-prosessorer.

Dette ifølge nettstedet Digitimes, som også har postet detaljert prisinformasjon for EMT64-prosessorene, der det også fremgår at det ventes en Pentium 4 3,8F GHz-prosessor på en uspesifisert dato. Prisene ligger i dag på 637 dollar for 3,6F, 417 dollar for 3,4F og 278 dollar for 3,2F - som alle er på samme nivå som prosessorene uten "F" og EMT64.

Ifølge prisinformasjonen skal også Pentium 4F-prosessorene nyte godt av prisnedgangen som kommer på den 22. august, når 3,4F får samme pris som 3,2F - som forsvinner - og 3,6F skal ned med over 200 dollar til 417. Dette er nøyaktig like priser som henholdsvis Pentium 4 560 (3,6 GHz) og 550 (3,4 GHz) vil få på den samme dagen.

Til tross for at en japansk nettside har postet mystiske bilder av de hevder er en "retail"-boks for EMT64-prosessoren, har Intel enda ikke satt noen dato for levering av prosessorene til distributørleddet. Den japanske prosessoresken er det derimot mange feil med, som for eksempel at modellnavnet mangler en "F" etter prosessorfrekvensen, og at Intel selvfølgelig aldri ville ha sendt ut en prosessoreske i sort/hvitt. Nettsiden oppgir heller ingen pris på prosessoren, som de hevder å ha sett i en japansk butikk.

Ifølge Digitimes spekuleres det nå friskt blant hovedkortprodusentene i om ikke mangelen på EMT64-prosessorer i butikkleddet skyldes at Intel ønsker å tømme lagrene for 32-bits Pentium 4-prosessorer før de innfører EMT64 i "retail".

(Kilder: Digitimes, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen