Asus Transformer Book Duet TD300 skulle være den første i sitt slag: Både PC og nettbrett med dobbelt operativsystem. Nå er den utsatt.
Asus Transformer Book Duet TD300 skulle være den første i sitt slag: Både PC og nettbrett med dobbelt operativsystem. Nå er den utsatt. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no)

Utsetter nettbrett etter Google-press

Asus utsetter nettbrett med Android og Windows.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På årets Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar presenterte Asus et nettbrett som kjører både Android og Windows.

TD300 kan kjøre begge operativsystemer, men ikke samtidig. For at det skal være mulig, bruker nettbrettet en X86-brikke fra Intel.

Nettstedet Digitimes Research melder nå at Asus har utsatt lanseringen av nettbrettet, angivelig etter press fra Google.

Google har mest å tape

Mens det antas at både Intel og Asus vil tjene på de nye nettbrettene, er det også sannsynlig at Google er den aktøren som har mest å tape på at Windows for nettbrett får større utbredelse. Det er heller ikke sikkert Microsoft ønsker produkter som kjører parallelle operativsystemer.

I 2013 hadde Android 62 prosent markedsandel i nettbrettmarkedet. iOS hadde 36 prosent. Windows 8 har to prosent av markedet.

Microsoft har et sterkt ønske om å øke markedsandelen på mobile enheter. Samtidig motsetter Google seg løsninger der Android blir paret med Windows på samme enhet.

Ifølge Digitimes Research skal flere andre PC-produsenter med planer om enheter med dobbelt OS ha lagt disse på is.

Les mer: Elkjøp vil selge PC-er som kjører Android-apper

Kilde: (Digitimes Research)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen