Utsettelse for sokkel 939

Slik det ser ut i skrivende stund, er 25. mai den første aktuelle lanseringsdatoen for Athlon 64 med 939-pinners sokkel. Dette er ikke en dato som er bekreftet offisielt av AMD, men et tidspunkt som har blitt ryktet fra flere hold som mener å ha innsikt i selskapets planer.

Nye rykter hos Xbit Labs påstår nå at PGA939 Athlon 64 kan risikere å bli utsatt enda noen dager - nærmere bestemt 1. juni. Denne datoen er selvsagt heller ikke bekreftet av AMD.

De nye prosessorene vil få 512 KB integrert L2-cache. Videre påstås det fra blant annet det japanske nettstedet Akiba PC Hotline at AMD endrer "stepping" på Athlon 64. Dette vil føre til visse ytelsesforbedringer, men man må trolig oppgradere BIOS på "eldre" hovedkort. I tillegg blir det integrert en ny dual-kanals minnekontroller.

Athlon 64 bygget på 90 nm teknologi vil trolig dukke opp i løpet av årets fjerde kvartal. Produksjon av kommersielle produkter vil bli satt i gang i løpet av juli. AMD har gitt et tidsperspektiv på september-november.

 

(Kilder: AMD, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen