Utsett Vista-aktiveringen

Windows Vista skal i utgangspunktet kun kunne kjøres i 30 dager uten aktivering, men nå har Brian Liningston, som er en skribent for nettsiden Windows Secrets, avslørt et triks som kan brukes til å utvide denne perioden til 120 dager.

Trikset går ut på å kjøre følgende kommando:

slmgr -rearm

Start opp kommandolinjen ved å trykke på Start-knappen nederst til venstre på skjermen og søke etter cmd. Da får du opp programmet cmd.exe som starter kommandolinjen, og her skal du altså skriver inn kommandoen og trykke ENTER på tastaturet. Restart datamaskinen for å fullføre kommandoen.

Hver gang kommandoen kjøres blir perioden utvidet med 30 dager. Dette kan gjentas tre ganger slik at perioden kan utvides til totalt 120 dager.

En talsmann fra Microsoft skal ha bekrefter at denne metoden er en helt lovlig måte å utvide bruksperioden av Vista uten å måtte aktivere Windows.

Microsoft skal ha dokumentert dette valget på en nettside som omhandler Vista Volume Activation. Nærmer informasjon om "rearm"-bryteren finnes på denne siden. Selv om denne informasjon i utgangspunktet er tenkt for teknikere, skal kommandoen også kunne brukes av hjemmebrukere.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen