Utrullbar storskjerm til mobil

Skjermen blir vist frem på IFA, verdens største messe for forbrukerelektronikk, i Berlin denne uken. Tanken er at skjermen skal kunne være stor, selv på mobiltelefoner og andre elektroniske apparater, uten at det går utover størrelsen.

 

Den utrullbare skjermen går under navnet Readius, og har en oppløsning på hele 320 x 240 punkter. Det er avdelingen Polymer Vision som har utviklet skjermen, og ifølge Philips er konseptet fullt ut levedyktig og egnet til å møte behovet til mobilbrukere som trenger en større skjerm uten at enhetene blir større eller veier mer enn de gjør i dag.

 

Som papir

Kvaliteten på skjermen skal gi like god lesbarhet som på papir også i skarpt dagslys, og den fem tommers store skjermen med fire forskjellige gråtoner, skal være svært godt egnet til lesing av både dokumenter, grafikk og kart.

 

Teknologien er hentet fra E Ink, og skjermen skal ikke tappe mye batteri fra enheten den integreres i. Prototypen som vises frem på IFA rulles ut fra en enhet på 100x60x20 millimeter.

 

Philips har ifølge Digi.no ingen planer om å kommersialisere produktet på egen hånd, men forhandler med både finansielle partnere og med mobilleverandører.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen