Utrolig kapasitet på nye mobiler

Mobilgiganten Ericsson har nettopp lansert sin nye mobilplattform U500. Allerede i løpet av andre halvår 2009 skal denne være å finne i mobiler som er til salgs, skriver Computer Sweden. Det utrolige er imidlertid forbedringene som denne plattformene vil gi.

- U500 er en kraftig multimedieplattform med en ytelse, grafikk og brukervennlighet som minner mer om dagens bærbare PC-er enn mobiltelefoner, sier sjefen for mobilplattformer hos Ericsson, Robert Puskaric.

Les også:

- Tror på god vekst for Android
- Se video av ny Intel-plattform
- Nå blir mobilene smartere

Kule SE-mobiler på vei?

Den nye plattformen har tre prosessorer, som hver kan kjøre på 400 MHz. Selskapet skryter av at det vil gi en ytelse som er tre til fem ganger bedre enn det vi ser på dagens 3G-mobiler. En av fordelene med denne økningen er at det blir mulig å spille av video i 30 bilder per sekund med en oppløsning på 854 x 480 punkter. Den har også en ekstra grafikkprosessor som gjør blant annet 3D-spill bedre.

Kameramulighetene er samtidig ekstremt imponerende. Med U500 økes nemlig oppløsningen til smått utrolige 12 megapiksler. Lydkvaliteten blir også bedre, både når man hører på og spiller inn. Dataoverføring gjøres via HSPA, hvor den maksimale hastigheten økes til hele 7,2 Mbit/s.

Med tanke på at en av de mest iøynefallende samarbeidspartnerne er Sony Ericsson kan vi kanskje vente kule mobiler fra den kanten neste år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen