Utnyttet Microsofts varemerke

Microsoft har nå saksøkt et selskap for å ha utnyttet Microsofts varemerke til sin økonomiske fordel. De som er saksøkt skal ha lagt ut nettsider hvor de prøvde å selge programvare med navnet "Elimiiware V3.7". Ifølge disse nettsidene skal Elimiiware fikse en rekke malware-problemer som ni av ti PCer sliter med.

Brukerne som skulle prøve ut Elimiiware, ble henvist til en nettside som skulle skanne PCen for malware, og det viste seg at det ble funnet en rekke malware. Problemet er ifølge Microsoft at Eliiware bare er juks - "skanningen" er en tilsynelatende prosess - det skannes egentlig ingenting. Det hele skal være iscenesatt for at brukeren skal kjøpe et produkt.

Brukerne får videre et tilbud om å kjøpe ett års abonnement for $24.95. Dette skulle, ifølge Microsoft, gi brukerne tilgang til et program som skulle kvitte deres PC dem med malware-problemene som ble funnet i "skanningen". Hvis brukerne betalte fikk brukerne tilbud om å laste ned betaversjon av Microsofts AntiSpyware, det som nå heter Windows Defender.

Kilde: theinquirer.net

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen