Utnytter ikke smarttelefoner

Smarttelefoner

På dagens smarttelefoner finner du en nettleser ferdig installert, og det samme gjør du på de aller fleste av vanlige mobiltelefoner også. Ved hjelp av nettleseren kan du surfe som på en vanlig PC, eller du kan surfe på forenklede WAP-sider for å se værmeldingen, lese nyheter og lese e-post.

Ny forskning viser imidlertid at dette er atter en unødvendig funksjon som de færreste trenger. Domene- og webhotell-tilbyderen Hostway har nemlig gjort en undersøkelse som viser at hele 73 prosent av smarttelefon-brukere faktisk ikke benytter seg av mobilt internett.

Blant årsakene til dette finner vi følgende tre på topp: 38 prosent føler seg frustrert over at surfingen går for tregt, 27 prosent sier at de har problemer med å navigere rundt på nettsidene og 25 prosent mener at sidene de har behov for er utilgjengelige eller ikke vises riktig på smarttelefoner.

- For øyeblikket er ikke nettsider fleksible nok til å brukes fra mobiltelefoner, sier Neil Barton, direktør i Hostway.

Per i dag er det langt ifra alle smarttelefoner som har 3G. Når flere smarttelefoner får dette innebygget er det nærliggende å tro at hastighets-problemet blir mindre. Nå blir også trådløst nettverk mer og mer vanlig på smarttelefoner, og bruker man det surfer man på samme bredbåndslinje med mobil som med PC-en.

(Kilder: Mobilemag.com, Techdigest.tv)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen