Utleverer data om 300 000 brukere hver måned
Teknofil

Utleverer data om 300 000 brukere hver måned

Kampen mot piratvirksomhet på Internett trappes stadig mer opp. I USA har titusener av fildelere blitt saksøkt av rettighetsinnehaverne bak filmene The Expendables og The Hurt Locker, men de amerikanske tilstandene blekner i forhold til hva som foregår i Tyskland.

Ifølge den tyske internettbransjeorganisasjonen ECO, utleverer Internett-leverandører informasjon om 300 000 av sine brukere som er mistenkt for piratvirksomhet hver måned til rettighetsinnehavere. Dette er 3,6 millioner i året, og til sammenlikning var antallet saksøkte brukere for The Hurt Locker under 25 000.

– Mer effektivt enn utestengelse

Etter at navn og adresser har blitt gitt til rettighetsinnehaverne, sender juridiske etater ut brev med erstatningskrav på opptil 9000 kroner. Industrien selv kaller denne taktikken for "deep intervention," og mener at slike tiltak er mer effektive og preventive enn å for eksempel stenge pirater ute av nettet.

Om dette er brudd på privatlivets rett avhenger delvis av tyske lover, hva de mistenkte angivelig har gjort og hvordan de gjorde det.

ECO hevder å ha redusert piratvirksomhet med 20 prosent, men det er vanskelig å si med tanke på ensidig data og potensielle mørketall. Det er uvisst hvor mange av de saksøkte som beveger seg over til mer lukkede arenaer for fildeling, og i hvilken grad ECOs taktikk går ut over disse mer skjulte miljøene.

I tillegg blir det ikke nevnt hvor ofte folk faktisk betaler eller om sakene blir tatt med til domstolene.

Din mening

Hva syns du om slike taktikker som ECO benytter seg av? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: CrunchGear, TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen