Utkonkurrerer singler

Ifølge MDA har salget av ringetoner økt kraftig dette året, noe som har nærmet seg over 60 prosent økning dette året. I alt regner MDA at det vil bli omsatt ringetoner for svimlende 60 millioner pund i 2003, noe som tilsvarer omtrent 800 millioner kroner.

Akkurat som i Norge kan de fleste låtene fra Topp 20 listen anskaffes som ringetone. Det som er nytt, og som trolig har resultert i den kraftige økningen er at dagens ringetoner ofte er polyfoniske, som gir en klart bedre kvalitet på ringetonen enn de vanlige monotone. Blant annet selger Sugababes sin låt "Round Round" bedre som ringetone enn singel-versjon, melder BBCs radio 4.

Forskjellen mellom vanlig en monoton ringetone og en polyfonisk ringetone ligger i at den polyfoniske ringetonen har flere kanaler som gjør at man kan høre flere instrumenter. For dette kreves en mobiltelefon som støtter polyfoniske ringetoner.

I dag varierer kvaliteten på polyfoniske ringetoner sterkt fra telefon til telefon, fordi enkelte støtter færre kanaler enn andre. Et eksempel er Nokia sine telefoner, hvor de fleste støtter 4 kanaler, mens enkelte Samsunger, som V200, idag kan spille 40 kanaler. Stemmer, eller vokal er ennå ikke mulig å kombinere i en polyfonisk ringetone, men dette skal være på vei.


relaterte nyheter


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen