Utforsker europeisk identitet

Foto: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Utforsker europeisk identitet

To unge norske fotografer er plukket ut til europeisk samarbeidsprosjekt som skal stilles ut på Nobels Fredssenter.

Mandag ble The European Photo Exhibition Award lansert, der tolv unge fotografer starter arbeidet med å dokumentere europeisk identitet. Resultatet presenteres i en vandreutstilling som skal vises i Hamburg, Paris, Lucca og på Nobels Fredssenter i Oslo.

- Nobels Fredssenter satser på dokumentarfotografiet. Vi er derfor svært glade for samarbeidet med Fritt Ord om å vise denne nyskapende utstillingen om et så viktig tema som europeisk identitet, sier Liv Astrid Sverdrup, utstillingssjef på Nobels Fredssenter.

Hun mener det er spesielt spennende at utstillingen løfter frem unge dokumentarfotografer. Fra Norge er det Monica Larsen (1977) og Marie Sjøvold (1982) som deltar. Med på laget har de Rune Eraker som kurator og mentor for de nordiske deltakerne i prosjektet. I tillegg til de to norske inkluderer det Hannah Modigh (1980) fra Sverige.

Prosjektet kalles «The European Photo Exhibition Award» (EPEA) og er opprettet av blant annet stiftelsen Fritt Ord. EPEA har som mål å tilrettelegge for internasjonale fotoprosjekter der sosiale temaer om Europa diskuteres og utvikles, av unge europeiske fotografer.

Gjennom prosjektet skal de tolv fotografene drøfte om det finnes en felles europeisk identitet, hva det er som skiller oss, og hva som forener Europa. Arbeidet vil skje både individuelt og gjennom egne arbeidsseminar.

Utstillingen «European Identities» skal først vises i Tyskland, Frankrike og Italia før den kommer til Oslo, og Nobels Fredssenter i perioden 7. mars - 5. mai 2013.

Les også: Fritt Ord satser videre på dokumentarfotografi
Les også: 6 millioner kroner i støtte til dokumentarfotoprosjekter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen