Utforsk Tokyo med telefonen


(illustrasjonsfoto)

Den nye tjenesten har fått navnet Navi Walk, og er utviklet av firmaet KDDI. Tjenesten innebærer at mobileiere kan få opp et kart på mobiltelefonen, som til og med beveger seg i den retningen brukeren går, slik at man hele tiden har oversikten.

For å få opp kartet sender man enkelt og greit inn adressen eller et telefonnummer som hører til stedet man befinner seg. Etterpå kan man plotte inn adressen eller telefonnummeret til den planlagte destinasjonen, og man vil få den raskeste ruten opp på skjermen. Når man kommer til et kryss eller en plass det er meningen at man skal svinge, vil mobiltelefonen vibrere.

Tjenesten blir styrt av GPS-moduler som er plassert rundt i byen, og som holder kontakten med mobiltelefonen så lenge man er tilkoblet.I tillegg til signaler fra satelitter brukes også radiobølger fra sendere nede på jorden, slik at man er oppnår bedre dekning inne i bygninger og i områder med mye interferens.

Det er visstnok ikke anbefalt å gjøre det til en vane å bruke tjenesten, ettersom det ikke er den billigste investeringen man kan gjøre. Man blir nemlig belastet fortløpende mens man beveger seg. Et annet minus er at batteriet blir tappet i rekordfart mens man er oppkoblet.

Ettersom det er et sørgelig faktum at Japan ligger flere år foran oss på teknologifronten, er det nok en god stund til vi får se en tilsvarende tjeneste her i landet.

relatert stoff

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen