Utfordrer N-Gage

Etter at Nokia tidligere i år satte startskuddet for en storstilt satsing på mobil spilling med annonseringen av N-Gage, har en rekke konkurrende selskaper hevet seg på bølgen. Vi har tidligere fortalt om de to spilleenhetene TTPCom N'Bongo og Tapwave Zodiac, og nå har nok en nykommer meldt sin ankomst.

Den nye spilletelefonen har fått navnet Gametrac, og er i motsetning til sine rivaler basert på Microsofts Windows CE platform. Når det kommer til spillstøtten satser Gametrac på den stadig mer velkjente Mophun-platformen, som vi blant annet finner i de fleste av Sony Ericssons nyere mobiltelefoner.

Gametrac skal takket være Mophun-platformen kunne levere spill i full 3D, og kommer dessuten med innebygget Blåtann for å kunne spille trådløst mot andre. Videre skal den nye enheten ha støtte for avspilling av både musikk (MP3) og video (MPEG4), og kan utvide det interne minnet ved hjelp av MMC minnekort.

Det som imidlertid virkelig klarer å skille enheten fra konkurransen, er den innebygde GPS-senderen. Denne gjør det mulig å posisjonere enheten ved hjelp av satelitt, og åpner for å bruke Gametrac til alt fra kartnavigering og veivisning til å passe på hvor ungene befinner seg til enhver tid. En annen nyhet er det integrerte kameraet, som er en splitter ny funksjon blant bærbare spillekonsoller.

Tiger Telematics, som er produsenten bak Gametrac, har dessverre enda ikke annonsert den forventede prisen eller en leveringsdato.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen