Utfordrer Microsoft til duell

Det siste året har det vært det vært gjentagende trefninger mellom de to konkurrerende utviklingsmiljøene om hva som er den beste plattformen. En benchmark-sammenlikning av J2EE og .NET utført av The Middleware Company fra i fjor høst fikk fyr på debatten. Senest for noen dager siden var Microsoft på banen med en ny undersøkelse, gjennomført av Forrester-eide Giga, som konkluderer med at .NET er billigere i drift enn Java.

JavaZone følger opp tråden under årets arrangement 18.-19. september med foredraget "The Heavyweight Championship Showdown" av Johannes Brodwall der han går gjennom styrker og svakheter på de to plattformene. Brodwall jobber til daglig i konsulentselskapet Systek og har erfaring fra begge plattformer.

- Sammenlikninger mellom .NET og Java minner ofte mer om gateslagsmål enn boksekamper, men det blir uansett en bred sammenlikning av de to plattformene. Vi skal forsøke å holde det sivilisert, men det er mulig blod spilles, sier Brodwall humoristisk.

Brodwall har flere års erfaring med Java, og har i første halvdel av 2003 også jobbet som prosjektleder og arkitekt på et vellykket .NET-prosjekt. Debatten om Java versus .NET blir gjerne sett på som en teknisk debatt, men Brodwall vil også gå inn på ikke-tekniske faktorer som kostnader på utvikling og drift, opplæring og filosofi som ligger til grunn for de to plattformene.

- Uten å røpe for mye kan jeg vel si det slik at de tekniske forskjellene mellom de to plattformene er trivielle, og at andre faktorer bør avgjør valget, sier Brodwall.

JavaZone er den største samlingen for Java-utviklere i Norge og tilbyr en blanding av foredrag, stands og paneldebatter. Konferansen er i år utvidet fra én til to dager. Internasjonale Java-guruer som Kent Beck, Rickard Öberg, Ward Cunningham, John Crupi og Joshua Bloch er blant de snaut 30 foredragsholderne som gjester arrangementet. Av hjemlige navn på finner vi professor Trygve Reenskaug og Tonny Espeseth.

Årets arrangement har fire hovedtemaer og det vil kjøres tre parallelle spor hver dag med overlappende foredrag. Brodwalls foredrag om "Java versus .NET" blir å finne arrangementets første dag, torsdag 18.september klokken 15.00.

Billetter til arrangementet er lagt ut til salg via Billettservice, og kan kjøpes på Internett, over telefon (815 33 133) eller hos Posten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen