Utfordrer i kabinettmarkedet

Taipei (Hardware.no) : Det pleier ikke mangle på nykommere på slike messer som Computex. En av disse fanget vår oppmerksomhet mer enn andre. Selskapet er relativt nystartet og sier at de blant annet skal satse i Norge. Utviklingsavdelingen hos Ikonik består av folk med lang fartstid fra de store kabinettprodusentene.


Kabinetter for en hver

Toppmodellen Ra X10 er naturlig nok det mest spennende. Her er det hele 13 vifter, blant annet doble 12 centimetere i front, 14-centimeters bak og en 8-centimeters i bunnen. Kabinettet er gjennomført i børstet aluminium, med sidevindu og diverse blå belysning.

Hele saken kan også leveres med komplett vannkjøling. I høyre sidevegg er det da montert inn to radiatorer, en helt på toppen og en helt nede ved bunnen. Hver av disse ar fått fire små vifter.

Tanken og pumpen er også pakket inn i børstet aluminium, så inntrykket av maskinen blir ikke ødelagt ved å titte inn. Totalt er det plass til ti harddisker og det er seks brønner for optiske enheter.


Ikonik har også rimeligere modeller. Disse fremstod som gjennomførte og skikkelige kabinetter.

Egen programvare

Ikonik har også egen programvare for kabinettene sine, og denne har de kalt for System Intelligent Management eller bare forkortet SIM. Ra X10 er utstyrt med seks sensorer som brukeren selv kan bestemme hvor skal plasseres.


Temperaturene som disse sensorene da gir kan brukeren selv sette opp hva som skal skje. Dette kan være at en alarm skal gå eller at en vifte skal starte opp. Viftene stilles inn individuelt, slik at hvis det er prosessoren som blir varm så kan man sette viftene rundt prosessoren til å rotere med en høyere hastighet.

Ikke bare kabinetter


Ikonik stiller også opp med flere strømforsyninger. De har, som alle andre, flest-mulige-watt-syndromet og tilbyr en variant på 1,5 kW. Ikonik har også en variant på 1,2 kW samt en rekke svakere varianter. Nøkkelegenskapene innebærer 14-centimeters vifte, brudd på ATX-spesifikasjonene (for lang), modulære kabler og støtte for SIM.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen