Uten en tråd

Motorola skal lage en adapter til Gameboy Advance som gir muligheter for trådløs overføring av data, noe som vil resultere i at den populære spillmaskinen blir enda mer underholdende enn før når man snart vil kunne sitte opp til fem personer og spille sammen over et trådløst nettverk.

Adapteren bruker et trådløst nettverk basert på 2,4 GHz frekvensen, som er den samme som brukes i Blåtannstandarden. Adapteren vil også ha implementert beskyttelse mot interferens som kan forstyrre signalene. I følge Nintendos president Satoru Iwata vil adapteren, som drives av en 32-bits RISC prosessor gi mulighet for å spille over nettverk med en rekkevidde på "flere meter". Iwata sier også at Nintendo kommer til å satse på en rekke spilltitler som skal utvikles for å kunne spilles over nettverk i fremtiden.

Kanskje er det Nokias N-gage som har fått Nintendo til å tenke i nye baner. Nintendo har nemlig aldri før vært truet i posisjonen som den største produsenten av bærbare spillmaskiner. Det er i tillegg stadig mer populært med spillkonsepter basert på flere deltakere over nettverk, noe som tydeligvis har blitt registrert av det japanske storkonsernet.

Motorola slipper adapteren på markedet i Japan en gang i begynnelsen av 2004, samtidig som Nintendo slipper to nye Pokemonspill som er spesielt tilpasset flerspillermuligheter på markedet. Adapteren vil da følge med som gratis tilbehør når man kjøper disse spillene. Det forventes at lignende tilbud vil være tilgjengelig når den nye adapteren senere skal slippes i den vestlige delen av verden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen