(Bilde: Shutterstock/ Hellen Sergeyeva)

Uten kontakter som dette ville PC-en din aldri vært som den er

Utvidelsessporene endret hele PC-hverdagen.

Da datamaskinen ble født fantes det veldig mange forskjellige løsninger for hvordan de utførte jobben sin. Hver datamaskin-produsent brukte spesiallagde komponenter som ikke passet i datamaskinen til konkurrentene, og i mange tilfeller heller ikke i produsentens andre modeller.

Dette førte til en uoversiktlig jungel av komponenter. Og selv om det gikk fint i starten, bød det på problemer så snart datamaskinene ble mange nok og skulle begynne å prate med alt tilleggsutstyr som kunne kobles til. 

Standardisering var løsningen, og takket være dette utvikles det i dag komponenter som fungerer på tvers av modeller og produsenter.

Standarder skapte mangfold

Dette hindrer at datamaskinmarkedet blir fragmentert og låst. Dermed kan standarder sies å ha mye av æren for at datamaskiner, og spesielt hjemmebygging av datamaskiner, er så utbredt som det er i dag.

Det er flere ulike organisasjoner som behandler og stemmer frem nye standarder. Disse er ofte drevet drevet uten et ønske om profitt, selv om mange av medlemmene er betalt av andre interessenter for å delta og tale deres sak i utarbeidingen av nye standarder.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (12)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen