Ut med kirkeorgel, inn med U2

Alternativ tekst mangler
Bono inn i gudstjenesten.

Gudstjenestekonseptet heter U2Charist, en sammensmelting av irenes bandnavn og ordet eucharist (nattverd). På gudstjenestene blir U2s musikk brukt til å binde sammen de forskjellige delene av seremonien, og herligheten åpner blant annet med "Pride (In the Name Of Love)". I tillegg dukker bandet opp på flere "slides" som vises i løpet av gudstjenesten.

Bono-tilbedelse?

Paige Blair, som er prest i York Harbor, Maine, begynte med gudstjenestene i fjor sommer, og nå har fenomenet spredt seg til 150 kirker i 15 forskjellige amerikanske delstater. Ifølge Blair er U2s låtmateriale perfekt til gudstjenestebruk.

– Bach og Händel var sin samtidige populærmusikk, og slet med å få innpass i kirken. Betyr disse gudstjenestene at vi tilbyr Bono? Absolutt ikke. Vi tilber heller ikke Martin Luther når vi synger "Vår gud han er så fast en borg", sier hun til USA Today.

AIDS-saken

Innholdet i U2Charist-gudstjenestene varierer fra kirke til kirke, men en viktig del av gudstjenesten er ofring til Bonos anti-AIDS-kampanje.

– Det er nok en av grunnene til at dette har tatt sånn av og blitt en bevegelse. Dette handler om det Bono og bandet er lidenskapelig opptatt av, sier Blair.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen