Usynlig film blokkerer mobilsignaler

Et amerikansk firma har, i samarbeid med det amerikanske forsvarsdepartementet, utviklet en transparent film som blokkerer en lang rekke elektroniske signaler.

Wifi-gjerde
Ideen er i utgangspunktet å holde trådløse nettsignaler innomhus, slik at utenforstående ikke får tilgang til intranett og Internett bare ved å sette seg på en benk utenfor kontorbygget. Men ifølge Cellular News kan bruksområdet fort vise seg å være større enn som så.

Filmen klistres opp på vinduene, og er på det nærmeste helt gjennomsiktig. Tanken bak er å fortsette å slippe inn dagslys, samtidig som man sperrer for et bredt spekter av signaler. Også mobilsignaler og Bluetooth-signaler blir helt eller fullstendig sperret av filmen.

Amerikanske departementsbygninger
Oppfinnelsen er alt tatt i bruk i over 200 amerikanske bygninger. Ikke minst kan hemmelighetsfulle, amerikanske statsansatte føle seg tryggere enn på lenge, for en lang rekke departementer er blant kundene som benytter produktet.

Løsningen baserer seg på en patentert blanding av lagdelte metaller og metalloksider som sammen beskytter vinduene - bygningenes svakeste punkt hva gjelder signallekkasjer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen