Usikker Google Health

På det nåværende tidspunkt er Googles nye Health-funksjon bare lansert i betautgave, og i dagens form er tjenesten hovedsaklig tilpasset amerikanske brukere. Det er likevel en rekke forhold som mange av de første brukerne reagerer kraftig på.

Nyttig
En endelig versjon av Google Health, tilpasset norske forhold kan likevel vise seg å være nyttig. For det første er det et oppslagsverk innen helse, sykdommer og lidelser, men det er også en glimrende portal for å finne informasjon vedrørende helserelaterte temaer på nett. Som en ren kilde til informasjon fungerer siden utmerket.

Les hva du signerer på
Det som har fått brukere i USA til å reagere er de såkalte betingelsene for bruk man må signere.

- "When you provide your information through Google Health, you give Google a license to use and distribute it in connection with Google Health and other Google services."

Med andre ord gir du Google lov til å bruke din medisinske historikk og data. De lover riktignok å ikke gjøre det, men å skrive under på at et privat nettfirma har rettighetene til dine egne helsedata er i beste fall ukomfortabelt. Hvis man også har i bakhodet at samtlige Google-tjenester bruker samme brukernavn og passord, blir det hele enda skumlere. Google har ingen krav til hvor sikkert passordet du velger er, og skulle noen få tilgang til dette, vil de nå kunne lese mailen din, sjekke sykdomshistorien din og ha full tilgang til nettvanene dine.

Datatilsynet skeptisk
Hos Datatilsynet står ikke jubelen i taket. Når Teknofil tar kontakt er de fremdeles usikker på hvordan dette vil fungere ved den norske lanseringen. Cecilie Rønnevik advarer imidlertid på generelt grunnlag folk om å være forsiktige.

- Her er det snakk om sensitiv informasjon av meget privat art, og det bør man tenke seg om to ganger før man overleverer til en privat aktør. Jeg vil ikke si at dette nødvendigvis kommer til å bli misbrukt eller lekkes videre, men jeg vil anbefale alle til å lese meget nøye gjennom vilkårene før man tar i bruk en slik tjeneste, sier Rønnevik til Teknofil.no.

Foreløpig eksisterer det ingen konkret informasjon om når man eventuelt får en norsk versjon av Google Health.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen