Usikker fremtid for Sun?

I en rapport som Gartner Group publiserte forrige uke, stiller man blant annet spørsmål ved Sun Microsystems sin prosessorstrategi. I begynnelsen av april ble det nemlig klart at selskapet dropper UltraSparc V og Gemini. På nesten samme tidspunkt ble det også kjent at hele 3300 ansatte måtte finne seg ny jobb. Selv om Sun ser ut til å ha fått vind i seilene på mange områder, er alle problemene langt i fra løst.

Ved å gi opp UltraSparc V, kan dette bety at neste omfattende prosessorlansering ikke vil komme før 2006 eller 2007. Riktignok planlegger man å gi ut UltraSparc IV+ mot slutten av neste år, men vil denne gi nok forbedring helt inn i 2007?

Neste-generasjons UltraSparc går under kodenavnet "Rock". Foreløpig er det ikke kjent noe teknisk informasjon rundt denne arkitekturen. Tatt i betraktning at Sun bare lanserer en mindre oppgradering av UltraSparc IV til neste år, har man kanskje grunn til å være noe bekymret med tanke på fremtiden. Normalt sett gis en ny Sparc-prosessor ca. to års levetid.

Gartner anbefaler Sun sine kunder å ta kontakt med selskapet for å få innsikt i selskapets planer for Sparc, før de eventuelt går til anskaffelse av UltraSparc IV.

Ifølge The Register er ikke Sun spesielt god til å holde tidsfrister for produktlanseringer, noe som betyr at "Rock" sannsynligvis ikke vil ankomme markedet før 2007. Fra og med neste år kommer både Intel og AMD til å satse aggressivt på prosessorer med to eller flere kjerner, noe som vil skape hard konkurranse for Sun. IBM spiller også en stor rolle med sin Power-arkitektur.

Poenget med Gartner sin skepsis til Sun er at kundene ikke bør investere i arkitektur som ikke kan takle fremtidige krav på grunn av manglende oppgraderingsmuligheter.

 

(Kilder: Gartner, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen