USB for lommeboka

Freecom introduserte for omtrent et år siden sin første USB-disk i kredittkortformat. Fordelen med denne var at man kunne ha disken i lommeboka sammen med minibankkort og lignende. Dette er både mer praktisk enn å ha en vanlig USB-disk hengende på nøkkelknippet, samtidig som sjansene for å miste den blir betydelig redusert.

Nå har Freecom nylig lansert USBCard Pro, som er en ny og forbedret versjon av disken. Kortet har blant annet fått fordoblet overføringshastigheten, og er nå i stand til å lese data i 14 MB/s og skrive data i 11 MB/s.

I tillegg blir kortet levert i størrelser på opp til 1 GB, noe som burde holde for de aller fleste.

Kortet kobles til datamaskinens USB-port. Freecom har brukt en noe original løsning når de har integrert USB-pluggen. Denne er nemlig gjemt inne i selve kortet, og spretter ut når man trykker på en knapp.

USBCard Pro er forøvrig vanntett helt ned til 20 meter, slik at man ikke trenger å ta noen forhåndsregler hvis man skulle komme ut for en regnskur eller andre fuktige omgivelser..

For å få seg et minnekort i kredittkortformat må man ut med $129 (ca 800 kroner) for den minste versjonen med 256 MB, eller $329 (ca 2000 kroner) for den største versjonen med 1 GB med lagringskapasitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen