USB 3.0 tilbyr 4,8 Gbit/s

Annonsør­innhold
Les hele saken »

USB 3.0 ser ut til å få oppgradert overføringshastigheten betydelig sammenlignet med dagens standard. USB 2.0 har en teoretisk overføringshastighet på 480 Mbit/s, mens versjon 3.0 trolig kommer til å tilby 4,8 Gbit/s.

Målet er at standarden skal kunne overføre en 27 GB HD-film på 70 sekunder. Det betinger dog at enhetene i hver ende kan sende og motta så store datamengder.

Allerede i dag begynner man å se begrensningene av USB 2.0 - eksempelvis når man skal overføre flere titalls GB til MP3-spilleren eller en portabel disk og dette tar gjerne 10 minutter eller mer.

Energiforbruket forventes også å bli drastisk senket med USB 3.0. Det blir ikke lengre slik at enheten blir jevnlig spurt om den skal sende data. I stedet spørres en ny enhet kun én gang og den nevnte enheten initierer kommunikasjonen når den faktisk har data å sende. En USB-mus til en bærbar maskin er et godt eksempel på en enhet som vil nyte godt av dette.

Diverse former for virtualisering har vist seg å være en hodepine for USB 2.0, siden driverne (Mass Storage Device Drivers) har begrenset båndbredden til ca. 32 Mbit/s. Med USB 3.0 må man definitivt lage bedre drivere slik at man får utnyttet potensialet på 4,8 Gbit/s.

Den formelle spesifikasjonen på USB 3.0 blir sannsynligvis ferdigstilt til neste år, mens de første enhetene kommer i 2009. I løpet av 2010 bør USB 3.0 være klar til å ta over for USB 2.0.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen