USB-problemet større enn tidligere antatt

Alternativ tekst mangler

Nettstedet Anandtech har gjort mange tester for å finne mer ut av problemene med USB sammen med Windows XP SP2. Testene har avduket at de tidligere Centrino-modellene også har dette problemet, men foreløpig er det ikke kjent om AMD sliter med det samme.

Microsoft har visst om problemet siden i fjor sommer, men foreløpig har de bare kommet med et forslag til endring som må gjøres i registeret. Ifølge Anandtech hjelper ikke denne registerendringen på alt, men som testene Anandtech har gjort kan det hjelpe med over en time i visse situasjoner.

Grunnen til at dette først ble merket med inntoget av Core Duo-prosessoren er at denne har et ekstra strømsparingsnivå i forhold til Pentium M. Core Duo-prosessoren trenger mindre strøm under lett bruk i forhold til forgjengeren, men kan bruke noe mer strøm under hardere bruk.

Problemet er nok også mer omfattende enn mange har tenkt tidligere. Interne Bluetooth-moduler er ofte USB-baserte, i tillegg har de maskinene med mange USB-porter (som f.eks. den testede Dell Inspiron 9400) har en innebygd USB-hubb som også fører til høyere strømforbruk. I tillegg er det bærbare maskinener som har innebygd webkamera. Om det ikke kommer en oppdatering fra Microsoft snart vil også noen brukere med innebygd 3G-støtte, GPS og ExpressCard (om USB-delen blir brukt) begynne å merke problemene.

Vi sjekket batterilevetid på en maskin i sommer ut i fra forskjellige kriterier, vi fant da ut at den innebygde Bluetooth-modulen brukte mer strøm enn Intels trådløse nettverkskort. Problemet kan muligens kobles direkte opp mot det nevnte USB2-problemet. Om problemet også gjelder AMD-systemene er vi usikre på, men om dette er tilfelle stusser vi over Microsofts trege respons.

(Kilde: Anandtech.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen