USB-pinne eller SD?

Mange av oss har etter hvert begynt å bruke USB-pinner når vi skal ha med oss dokumenter, bilder og andre data vi er ute på farten. Dette er en praktisk måte å flytte data mellom to PC-er, og er i tillegg sikrere enn de gamle diskettene.

Men USB-pinnene kan ikke brukes sammen med annet enn datamskinen. Hvis du for eksempel vil bruke USB-pinnen din til å lagre bilder fra et kamera, må du ha en egen datakabel for å koble kameraet til en PC, og deretter kopiere filene fra PC-en igjen og over på USB-pinnen.

Nå har det japanske selskapet Keian kommet med en løsning på dette og en drøss med andre problemer. Hva sier du til et SD-minnekort som kan plugges rett i USB-porten på PC-en din uten å bruke en overgang? Disse minnekortene ser ut som vanlige SD-kort, men har i tillegg noen ekstra kontaktpunkter på toppen og en liten del som kan fjernes. Dermed får kortet plass direkte i USB-porten.

I tillegg til dette er kortet vanntett, og tåler å bli mistet en tur i do eller en sølepytt. Produsenten sier også at kortet er støv- og støtsikkert. Kortet kommer i størrelser fra 128 MB til 2 GB, og kan brukes i alle enheter som støtter vanlige SD-kort. Dermed slipper du å tenke på datakabel eller kortleser til overføring av bilder fra digitalkameraet ditt.

Det skal nevnes at minnekortprodusenten SanDisk i fjor presenterte en lignende løsning med et SD-kort med USB-tilkobling innebygget. Dette kortet er imidlertid ikke vanntett. Keians SD-kort er foreløpig kun tilgjengelig i Japan, og koster mellom 200 og 1400 kroner ($31 - $213) avhengig av lagringskapasitet.

(Kilder: TheRegister.co.uk, AkihabaraNews.com, MobileMag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen