(Bilde: Foxconn)

USB-kabelen som går begge veier kommer

Snart trenger du ikke fire forsøk på å stappe den inn.

Dagens USB-kabler er en stor irritasjonskilde for mange i dag. De knotete løsningene gjør nemlig at du ofte stapper inn ledningen feil vei når du skal lade mobilen eller koble en dings til PC-en eller smart-TV-en din. Dette igjen kan i ytterste konsekvens føre til at ledningen eller inngangen blir ødelagt.

Flere har derfor tryglet om å få en USB-kabel som kan brukes begge veier, slik som Apples Lightning-kabel. Ifølge The Verge er ventetiden snart over. Den nye løsningen, foreløpig kalt «Type C», vil dessuten erstatte både dagens «vanlige» USB-kabler og micro-USB-en du bruker til blant annet mobil. Det kan være like greit.

Skal være klar i juni

Den nye USB-spesifikasjonen, som altså kartlegger hvordan den nye standarden skal være, vil etter planen komme i juni. Selv om sluttdesignet ikke er helt klart ennå, skriver The Verge at kabelen trolig vil ligne Apple-kabel.

Foto: Foxconn

Det viktigste for folk flest er kanskje at den blir enklere å bruke enn dagens micro-USB-kabel på mobilen. Likevel er det verdt å nevne at de nye kablene også får støtte for USB 3.1 og dermed en overføringshastighet på opptil 10 Gbit/s.

Delprodusent Foxconn har delt et par bilder av hvordan de nye kablene og inngangene kan se ut på Internett, som du ser i denne saken.

EU vil tvinge Apple til å følge ladestandarden:
Har satt 2016 som siste frist, ellers venter et salgsforbud »

(Kilder: The Verge, bilder: Foxconn)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen