USB-batterier i salg

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selskapet Moixa Energy har utviklet en type oppladbare batterier som kan lades i en USB-port. Batteriene, som går under navnet USBCell, er nå tilgjengelig verden over.

Batteriene ser i utgangspunktet ganske like ut som vanlige AA-batterier, men under det gulgrønne lokket skjuler det seg en USB-plugg. For å lade opp batteriene er det bare å putte denne pluggen inn i en ledig USB-plugg på en datamaskin, spillkonsoll eller liknende. Det er ikke behov for noen form for ekstra kabel eller lader, ettersom alt er innebygd i batteriet.

AA-batteriene er basert på Nikkel-metallhydrid (NiMH). Ifølge Moixa Energy vil 90 % eller mer av batteriet være ladet opp etter fem timer i en USB-port med en ladestrøm på 250 mA (milliAmpere). Det er også mulig å lade opp batteriene i en vanlig lader for AA-batterier basert på NiMH-teknologi.

Batteriene veier 22 gram hver og har en kapasitet på cirka 1300 mAh (milliAmpere-timer). Vanlig kapasitet for AA-batterier basert på Nikkel-metallhydrid er 1400 til 2900 mAh, mens vanlig kapasitet for batterier basert på Nikkel-kadmium (NiCd) er 650 til 800 mAh (enkelte ganger opp til 1000 mAh).

Batterikapasiteten er med andre ord omtrent som forventet - bedre enn NiCd-batterier, men samtidig litt dårligere enn andre NiMH-batterier. Dette skyldes nok at USB-pluggen tar opp en god del plass.

I skrivende stund tilbyr Moixa Energy bare AA-batterier, men utviklingen av andre batterityper er i full gang. Blant disse er det AAA-batterier, som vil få en mini-USB-plugg, da AAA-batterier er for smale til en vanlig USB-plugg.

Videre vil det komme 9V-batterier (også kjent som "røykvarslerbatterier") og batterier for mobiltelefoner, Blackberry og en rekke andre portable enheter. Felles for alle disse batteriene er at de vil kunne lades opp i en USB-port.

En pakke med to oppladbare AA-batterier koster £11,80 (150 kroner), inkludert frakt. Batteriene kan kjøpes på USBCell.com.

(Kilder: USBCell.com, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen