Slik ser en av TALOS-draktene ut.
Teknofil
Slik ser en av TALOS-draktene ut. (Bilde: SOCOM)

USAs «Iron Man»-lignende drakt har blitt godkjent

Testingen av «TALOS» begynner snart.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor høst skrev vi at det amerikanske militæret jobbet med en hyperavansert drakt for soldatene sine, kalt TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit). 

Nå har drakten fått godkjennelse av de rette instansene i det amerikanske militæret, og tre ulike varianter vil bli testet ut fra og med juni i år. Skulle de bli vurdert som effektive vil de kunne bli tatt i bruk på slagmarken i august 2018. 

Kan ikke fly, men tåler det meste

Da drakten først ble vist frem i fjor, var det mange som sammenlignet de avanserte draktene med både den fiktive Iron Man-karakteren fra Marvel, spillhelten Master Chief fra Halo-serien eller de avanserte draktene i Crysis-serien. Men, selv om den kanskje ligner litt i utseendet, er TALOS er godt stykke unna å kunne fly og skyte raketter.

TALOS skal by på beskyttelse mot både støt og kuleskudd. Store deler av drakten skal være laget av et mykt materiale som er både mykt og behagelig å gå med, men så fort den blir utsatt for en elektrisk strøm, blir det hardt nok til å kunne stå imot kuler. Ikke helt ulikt Nano-draktene i Crysis, altså. 

— Vi ser allerede utrolige resultater [...]. Hvis vi bygger TALOS riktig vil vi ha en utrolig fordel over våre fiender, og krigerne våre vil få den beskyttelsen de trenger i veldig krevende miljøer, skal admiral William H McRaven ha uttalt, ifølge nettstedet Pocket Lint.

Se en av TALOS-variantene i videoen under: 

(Kilde: Pocket Lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen