Foto: David B. Gleason
Teknofil
Foto: David B. Gleason

USA vil bombe hackere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det amerikanske forsvarsdepartementet, som har hovedsete i Pentagon, har bestemt seg for at angrep via Internett er en form for krigserklæring. Dette innebærer at forsøk på sabotere for eksempel infrastruktur som strømnett via Internett kan bli møtt med militær makt.

Den gjennomsnittlige anti-amerikanske hackeren kan med andre ord puste lettet ut og slippe å uroe seg for at bomber skal falle ned på huset han sitter i, men for mer alvorlige forbrytelser kan det altså vente mer alvorlige følger.

Øye for øye?

Hvordan USA har tenkt til å gjenkjenne digitale angripere og beordre militære angrep er ennå uvisst, men de skal visstnok jobbe med et konsesus blant sine allierte på dette feltet.

Spørsmål om i hvor stor grad man skal gjengjelde er også viktig. Hvordan skal man bedømme hvor mye et digitalt angrep er "verdt" i valuta som kuler og krutt? En mulighet kan for eksempel være at USA bomber en fiendes flyplass hvis de først har slått ut amerikanske flykontrollmekanismer via nett.

Spørsmålene får vi overlate til USA og deres allierte enn så lenge. Pentagons nye retningslinjer er en del av deres nye nettstrategi som skal bli publisert senere i juni.

Din mening

Hva syns du om den nye beslutningen til Pentagon? Er det å skyte spurv med kanon, eller er det et nødvendig skritt for krigføring i dagens informasjonssamfunn? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen